Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Introspekt


Jag vet inte längre vem jag är
För jag är inte längre roliga pappan
Jag är inte längre glada nörden
Smarta killen
Snygga mannen

Jag är ingenting av värde

Vem är jag om jag inte är kreativa poeten?
Eller den tränande ninjan?
Lekfulla rollspelaren?
Stöttande vännen?
Visa autodidakten?

Är jag ingenting?

Jag är trött

Jag är besviken

Jag föraktar mig och min trötthet
Och jag föraktar mig för att jag föraktar mig
Hatar att jag ringaktar allt jag gjort och att alla tankar bara går inåt, nedåt
I ett spiralformat mönster

Jag är ingen galax
Jag är en inverterad vintergata som slutat rotera
En miniatyr i en makrovärld

Jag är svag där jag var stark
Grå där jag var färgglad
Bitter där jag smakade sötma
För min tunga är svullen som min mage

Smaklökarna har dött, ruttnat med mitt engagemang
Och allt bra jag har gjort
Är på en annan plats

Jag är Inget

Inget av värde

Kasta mig

Släpp mig för jag faller




Fri vers av UlfH
Läst 382 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-07 21:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

UlfH
UlfH