Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den felande viken

Det skarvas förhindra läckan
men kanten skaver in i Skinnarviken
Ekan flyter isär tidens spetor
Jag ångrar inga repor i tjäran
men yttrar vi ej tillräcklig skada?
Se dit du bär dina ord
De suger algers surhet
Gå dit du ror o spara dina åror
Aldrig känner du den doften igen
den du samlade en gång
Plåstra skavda tummar
smörj de knutor i din hand
så de mjuknar lämnad ro
Med ansvar för värdiga grödor ska vi aldrig
hacka fel med ankaret igen




Fri vers (Fri form) av Gena
Läst 203 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-10-08 21:22



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Rubriken och platsen får mig att undra, ja bli osäker på platsen, visst finns det ånga plaster med det namnet? Bilden med ekan blir som en symbol, men även en mycket konkret, inte gisten men den har varit med om mycket vatten. Samtidigt en bild av en händelse med ord som aldrig uttrycktes då, gillar att texten öppnar för många olika läsarter.
2017-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Gena
Gena