Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midsommar

Gryningsljus på midsommarafton
en eldrand på horisonten
i nordöst
och medan vi ännu trynar
i våra sängar

hörs tranerop:
också idag arbetar man
tidigt på fälten

         *
Helgjuten musik
myggornas stillsamma violinsurr
vi är glada att vi lever
Men auditoriet lyssnar
med kluvna känslor

         *
Sommarsolståndet är här
lusten och fägringen
stången ska resas
smyckas med blommor
och drömmar

lustigare än myggorna
att se och höra
är grodorna
men lustigast är människan

         *
Tranornas fältrop:
vi är mitt i
sommarbestyren
dansen är förbi
fastän gulsparven taktfast
räknar till sju

         *
Just när solen sjönk vid horisonten
och hennes strålar för sista gången
vidrörde topparna på kornåkerns
alla punkfrisyrer
brummade en humla stillsamt och ihärdigt
Jag håller med, mumlade jag
vi är helt överens




Fri vers av Tommy M
Läst 268 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-16 13:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy M