Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ängeln

Min räddande ängel saknade vingar.
    Jag hade hamnat alldeles fel. I det mörka, trånga utrymmet försökte jag flyga mot ljuset. Det gick inte. Jag flaxade allt jag kunde, men det var stopp.
    Då kom ängeln upp bakom mig. Han grep om mig, så som jag brukar gripa flugor och myggor i lufthavet. Men han åt inte upp mig.
    Istället förde han mig genom mörkret, ut i friska luften, ut i ljuset. Där lyfte han mig, kastade mig upp – och jag flög och flög.
    Där nere på marken stod ängeln kvar, vinglös. Kanske begrundade han sin tragiska belägenhet.




Prosa (Kortnovell) av Tommy M
Läst 275 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-16 13:54



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Skrivet ur fågelperspektiv - vackert!
2020-10-18

    Tommy M
Det är förstås en sann händelse. I somras räddade jag en gotländsk tornsvala, som vanmäktigt flaxade vid ett vindsfönster.
2017-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Tommy M