Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


Min sommaräng

När jag går över ängen
där nattfrosten bränt,
blir jag vemodsfull
i mitt bröst.
Nyss blommade sommarens
blomster här,
och det kändes så långt
till höst..

Men tiden försvann
så svindlande fort
- det är kort mellan vår
och höst -
Att min sommaräng
sin mognad nu nått,
är mig blott till en
ringa tröst.

Ty nu väntar en tid
med frost och is,
när i tröstlös ängslan
jag går,
att jag icke ännu en gång
skall få se,
när min äng i blomning
står.

Ingvar Björkdahl




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 353 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-10-16 17:09



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vackert och vemodigt...men vi får ändå hoppas på en ny vår...
2017-10-21

    ej medlem längre
jag tycker själv hösten är bästa tiden på året. då slipper man insekter. speciellt som nu när det är brittsommar trivs jag.
2017-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl