Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Först slog han sönder allt han inte gillade, skrev om historien till sin fördel och lät sen andra ärva seden att göra detsamma i genretaioner för säkerhets skull. Voilá, historien var fakta.


Horaldh den heliges dop


Såsen hängde i långa trådar från skägget
ner på bröstet där vitt krås blivit brunt
-där det inte redan var rött i stora fläckar

förvisso, hela skjortan var en enda batik av nyans


Han skrattade allt högre för varje andetag
den där kvällen då hans ansikte glänste allt
blankare av all sås och vin,
och för all del kvinnors vaginala utsöndringar

[skulle det senare visa sig]

Jo, han var förvisso inte bara herde och biskop
men även en horbock av mått, inte längre bara
död men känd över hela den kända världen för
sin lidelse för det goda livet i det heliga landet





Fri vers (Fri form) av Dehoffryn
Läst 318 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-16 22:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dehoffryn
Dehoffryn