Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommaren kom som en Thunderbird


Silhuetten av en Ford Thunderbird tecknade sig mot horisonten, och alla i Seskarö visste att sommaren var i antågande. Då den feströda tingesten och dess 225 förspända hästar stormade in på arenan stod vädergudarna på rad för att välkomna dem. Och med taket avlyft susade sommaren rakt in medvetandet.

Det för Tobias Birke välkända knirkandet från roströda gångjärn fyllde på alla minneskärl. Barndomssomrar passerade revy. Strosande fötter i daggvått gräs. Balansakt bland träd och stenar. Knep, knåp, upptåg och hyss. Fiskafängen. Faluröda stugan. Seglen som snart skulle flyga över sjön. Och doften av koda och sav ingick också i pusslet.




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-26 16:12



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Fina bilder av sommaren du målar upp här.
2017-10-27
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP