Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eviga val

Saknaden varar så länge du minns tidsbundenheten

Vilan flätar samman begränsningens stumhet med evighetens frihet

Total frihet varar en sekund eller två i taget

Förvirring är född ur verklig strid

I stridens hetta bränns resterna till slut

Varandet skakas i grund tills solregnet tydliggjorts

Ibland slipper skapelsen igenom tidsränderna
Silkesljuset flimrar om du tittar noga

Ibland fångas den storslagna leken in av våra sinnen
Ofta vid den yttersta allvarsamhetens gräns

Dagen är vilsam om du famlar i tillit

Fall igenom bilderna

Törnarna gör ont i fantasin
I verkligheten slår de hål på självförbrännande myter

Fastna inte i intellektets stelfrusna landskap

Styrförmågan är säkrad om du har mod

Frihet att välja förutsätter ett enda val: att skaffa mod att falla!

Lyhördheten kan vara det största av vägvisare men också förbränna allt i sin närhet

Lärdomen ligger i att klä av jagets sele
Lyhördhet är sig självt nog

Solen särskiljer och förenar i ett

Eviga val är vad som ges




Fri vers av Ida Annie
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-29 21:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ida Annie