Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gyllene ord för en poet

Jag kan inte låta bli att vidarebefordra några rader ur en recension i Expressen lördag 28 oktober 2017 av Victor Malm med rubriken Mästarprovet och som handlar om en roman av den spanske författaren Javier Marías. Boken heter Ditt ansikte i morgon.

Jag fäste mig särskilt vid slutet av artikeln, och det är den sista meningen som utgör grunden till min rubrik

Texten lyder: Bilden av världen är mörk, men den som har tålamod att tröska de många sidorna, den långrandiga och den från saken om igen avvikande berättarstilen, skärper sin blick. Genomgår ett läringskap. Lär sig sig se världen med Marías uppmärksamma koncentration, som det finns något nästan utopiskt medmänskligt i. Föremål och material, miner och gester, ordval,fallet hos en kjol, människor-inget undgår den, för han vet att verkligheten blir rikare om man utgår från att den är meningsfull och i var stund utsätter den för tolkning.

       




Övriga genrer (Essä/Recension) av Valter Örn VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-31 10:45



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En bra och tänkvärd mening att bära med sig i livet!
2017-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP