Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vi har ett komplicerat förhållande till pronomen


Benjamin Button-effekten


Jag är trött på proteser

Jag är trött på flackande blickar och
händer innanför min tröja när de säger
"du vet,
jag vill bara finnas där för dig"
det är inte ens
tomma ord
de tror verkligen att de kan
vara där
men jag får vuxna män att bli pojkar

han var mitt hem
han var där min kärlek
bodde
en personifierad påminnelse
om att inga händer hittar bättre
och inga bröstkorgar passar bättre
stansade mot min

plast
i jämförelse är ni
plast
ni är målade i nagellacksfärger
små barn i för stora kostymer
det är inte ert fel! nej, jag vet!
men spela inte spel ni aldrig kommer kunna vinna

så jag söker honom i er
berusad av placeboeffekten
- ett ord han brukade använda,
ett sätt att beskriva en känsla,
hans fysik, är du lik honom kanske
du kan lura mig tillräckligt länge

och mina vänner skrattar,
säger att jag har en typ
säger att du verkligen var enligt min typ
men
min typ var du

min typ är du






Fri vers av mögel
Läst 352 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-11-01 01:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mögel