Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inräknas även såsom Jacka # 11


Flod 1 : Lena



till det andra från det ena

bär du min moders levande namn

längs mjukaste sten eller stelnad lera

med blott ibland fruset blod

från Bajkalbergen rinner du ned nordost

upp genom tillkomna biflöden

ut i arktiska havets is

nära dödens delta

alltjämt leende varm

jag skidlöper runt och väntar dig

med dubbla termobyxor tryggt över bena

och samtliga mössorna på

längs tundrans dagslånga hundradelar

där vårens grenar skall åter mötas

när sjöhästen norrskena

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-11-04 21:57



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Sannerligen skön läsning, SÅ DET SÅ,
2017-11-09

  Anya VIP
Fint om floden Lena. Känns sannerligen som om diktarjaget befunnit sig där. Tycker särskilt om sista raden. Så fin och underfundig.
2017-11-08

  lodjuret/seglare VIP
Har precis för mig att det finns en flod som fått namnet Lena. Litet som ett sådant där Indiannamn i serietidningar och böcker. 'Två björnar', 'Nymånen' eller 'Hon som vandrar i dalen'. Bara på ett mer indianskt språk. Undrar så vad 'Penna rätt i handen' heter på samiska.
2017-11-05

  Nanna X
Väldigt lent rinnande, känns som en ljum flod trots arktiskt klimat! Hängde upp mig en smula på sista ordet, norrsken/norrskenar?
2017-11-05

  LenaJohansson VIP
Vacker och bra dikt!
2017-11-05

  Syrran77
Levande och bildrik geografilektion. Snyggt uppmålat!
2017-11-04
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP