Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinteride

 

Höga berg i fjärran

dimman som sakta smeker

dess toppar

Brandgul visar sig himlen

mot det daggvåta

i lövens färger

Det är höst i våra hjärtan

vi som ändå älskar

trots allt

När våren kommer

vaknar allt till liv

och marken blir åter grön

Då börjar det

som är nytt

att gro inom oss

Tror du så

så tror också jag

att vi är till för varandra

Låt oss drömma så

se vintern an

låta allt ligga till ro




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-11-08 09:54



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så fint skapat!
2017-11-14

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket fint skrivet...
2017-11-12

  Marita Ohlquist VIP
Mjukt och fint i kärlekens namn!
2017-11-09

    ej medlem längre
En vacker cykel i din dikt, med magi i orden!
2017-11-08

    ej medlem längre
Åh jag tycker så mycket om de första raderna, de är oerhört lyriska och målande. Hösten gestaltas som något mjukt och vaggande.
"Höga berg i fjärran

dimman som sakta smeker

dess toppar

Brandgul visar sig himlen

mot det daggvåta

i lövens färger

Det är höst i våra hjärtan"
Jag kan känna färgerna, klarheten.
Slutet är vackert och högstämt.
"Låt oss drömma så

se vintern an

låta allt ligga till ro"


2017-11-08

    ej medlem längre
Ja, låt oss måla med den daggvåta färgen. Tydligen en magi som ger tvåsamhet, drömmar och ro. Och det är dumt att inte hålla sig till ett vinnande koncept.
2017-11-08

  Solstrale VIP
Så iinnerligt fin nerv! Vackert!
2017-11-08

  ULJO
Fint skaldat här. Gillas
2017-11-08
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP