Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2017-11-11


Hånglar Du som en Gud?

 

I mina våtaste drömmar
Skvalpar du på vågorna
Ror mitt hjärta i hamn
Jag drömmer om något som är
Roten till allt som står skrivet i stjärnorna

 

Kanske, rent hypotetiskt
Har vi suttit bakom ratten på Centralbron
Åh båda väntat mitt i rusningstid
På samma buss, tunnelbana i kollektivtrafiken
Krockat i periferin?
Dividerat rationellt om du kan göra mig hel
Kan det va så enkelt
Att vi har handlat i samma boutique
På Drottninggatan eller ett stenkast från Norrmalmstorg
 

Avslöja ditt nummer mellan tummen och pekfingret
Är du en jävel på kärlek?
För vad är variablerna att du hånglar som en GUD?
Att din tunga känns som våtmarker i mina breddgrader
i skönaste paradiset
Att du har det där suget i blicken som höjer mig till skyarna
När du granskar mig från topp till tå
Tar mitt ansikte mellan dina händer
och sänker mig till din grundtanke
och viskar att "allt du vill ha... finns
inom räckhåll i din famn"

 

Jag kan liksom va kåt redan kvart i två
Skrika i kudden klockan sex
För att trotsa decibelgränserna
Sträcka mina armar runt din höft
Vad är ekvationen att jag särar mina läppar
och uttalar facit i mitt hjärta
När din puls samtidigt slår lika hårt

 

Är det så här vi är skapta
Att få det sista ordet när vi ligger på dödsbädden
Och stirrar sanningen i vitögat
När vi bäddat för att leva på kanten till galenskap
Sida vid sida
att vi liksom alltid kommer be

 


be på bara knän

 

 

om mer än vi nånsin kan svälja




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 836 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2017-11-12 13:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vem kan ogilla en så här livsbejakande text? Gillar!!!!!!!
2018-06-25

  SatansSon
önskar dun kunde lära mig hångla som en gud. väldigt stark text.
2018-03-31

  Gin83
Det här är på riktigt så fantastiskt jävla bra.
Så sjukt många snygga formuleringar.
Massa olika sinnesstämningar o modernt passionerat komiskt existentiellt...osv osv.
Grymt bra !
2018-02-01

  Ninananonia VIP
Härlig text...med finurliga frågor
2017-12-05

    ej medlem längre
jag hånglar som en tolvåring jag. lärde mig av en trettonårig tjej 1969. kan inte bättre nu snart 50 år senare. men snart blir jag en gud. det är jag säker på. då kan jag hångla om en gud.
2017-12-01

    ej medlem längre
Det är just det där outtalade, känslan av att vilja slukas och sluka någon, du fångar så bra!
2017-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP