Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland tröttnar jag på alla mina tankar som snurrar,snurrar,snurrar osv...... i all oändlighet Ge mig ro! suck.


Måste lycka verifieras av någon annan

Det brusar i älven
Allt rusar förbi

Jag tittar in och ut tittar jag på mig själv
Mitt sinne slår kullerbyttor mellan radhusens ordnade gårdar
Var och en sin egen men ändå jämförd med den andre
Verkar allt bättre utifrån än inifrån?
Blir allt fulare när det gnager på vardagens benrester

Varför måste jag jämföra
Kan det vackra inte bara få vara vackert

Måste jag jämföra min lycka med din
Är min lycka mindre om den innehåller färre beundrare

Jag målar en tavla med mina bilder
Du ser oförstående på mig
Ska jag bli olycklig nu

Varför

Vill ju bara leva

Lycklig och njutandes




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 176 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-12 21:50



Bookmark and Share


  Feminaz
Tankeväckande text om jämförandets förlorande energi och om konsten att trivas i de små bladveck på hemmafronten som skänker ro. Får mig att tänka på ankare och rötter. Kan tänka mig att ett träd slår rot där han står, liten eller stor. Samtidigt trivs nog fågeln i sin vindlande smeksamma färd i vindens lek.
2017-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ