Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fröken kråka & döden


hon springer, och jag låter henne
för det finns en tjusning i att gömma sig
när man vet att någon letar



det finns en försiktighet nu
över fälten av afodill
som den mest välsmakande frukt
du bara får en av




"det finns regler" säger du
som om jag inte visste
som om jag inte redan stulit röda kärnor
och betalat vad jag kan




och visste du

visste du att i mitt huvud är apatin
nästan oskiljbar från tillfredsställelsen?
visste du att det slår ut blommor om natten
på platser där du rört vid min hud?
har du någonsin valt att dö
och vaknat igen nästa morgon?






har du någonsin letat,
men det är hon som hittar dig?




afodill blommar
där inget annat vill

jag har bytt stigar här
sedan jag lärde mig att gå
ett offer så profant att jag glömmer det direkt
och nätterna jag inte vill vakna
sover jag inte alls




jag tar hennes hand, trampar ännu en stig
och jag förlåter min kropp
för att den är stoft






Fri vers av Deliria
Läst 316 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-16 17:35



Bookmark and Share


    J. Herward
Det går inte att fånga dig i dina texter... fast det är å andra sidan inte heller menat. Dina ord, varje gång jag läser en ny text av dig, är det som om jag läste dem för förta gången igen. De hänför och de berör så oerhört mycket. Som ett fingeravtryck. Absolutely singular!
2017-12-12

  McLashlan
Så skrives ett poem. Just så! Jäkla bra!!!
2017-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Deliria
Deliria