Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja,det händer att jag drömmer mig bort i det oändliga bortom vår kända sfär...


Alltid något annat bortom....

Allt har ett slut
så vad börjar sedan?

Undrar om jag är galen?
sa jag tyst till mig själv.
å andra sidan tycker jag alla är galna på ett eller annat sätt.

Efter döden kommer vad?

Var slutar rymden och vad kommer sedan?
Efter vår galax kommer det ännu en,och sedan?
Ytterligare en och det måste väl finnas liv på fler platser?
känns ju smått orimligt annars i en oändlig värld.
För det måste ju vara oändligt?
Finns det någon del av världen,universum där det inte tar vid något nytt?
Om det nu är oändligt och liv som ju måste finnas på andra platser vad har de för gudar?

Finns det någon som tror att det är samma religioner och gudar som finns oändligt långt bort i ett oändligt hav av platser?

Eftersom vi har så många olika här så varför skulle de ens likna våra?
Tur att det finns så många utvalda människor i våran lilla,lilla del av det stora oändliga och att just dessa är så extremt säkra på att just de är utvalda och följer den enda "sanna" guden!

Ånej,jag försöker inte alls vara ironisk utan bara högst förvånad att de kan tro så starkt när man lätt inser hur försvinnande små vi är i det oändliga....
Tänka sig att de verkligen vet att de är just de som förstått vad som är sanningen.
Och hur man ska bete sig för att bli frälsta av just den som är så allsmäktig i just detta sanslöst stora hav!

Det som oroar mig allra mest är den dagen vi lyckas få kontakt med liv långt bortifrån.
Varför?
Jo,jag ser framför mig hur förvånade och förvirrade de ska bli när de upptäcker att deras gud inte finns på den platsen!

Farligt värre.....
För de som är totalt fast i sin tro alltså...

Själv är jag övertygad om att det finns andra världar med utvecklat liv och jag har mycket svårt att tro att deras gudar ens kommer likna våra!
Däremot tror jag att även de kommer ha sina religioner eller liknande.
Kanske blir det nya hemska dåd i nya religiösa krig och alla kommer de hitta rättfärdigande i sina skrifter och trossatser....

Livet kommer fortsätta vara våldsamt även om nya världar upptäcks...





Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 208 gånger
Publicerad 2017-11-21 00:21



Bookmark and Share


  Hopplös själ
Du kan ha rätt :)
Å andra sidan har jag en känsla av att gott och ont finns bland alla levande väsen....
Överlevnad ligger någonstans i botten gissar jag ;)
2017-11-21

  Öknens Ros VIP
med alla dessa krig på vår jord så håller sig nog utomjordingarna härifrån, de undrar säkert vad det är för dårar som styr den här planeten. ;)
2017-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ