Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorg

Jag klarade din sjukdom
Och även din död
Begravningen gick bra
Om än lite tungt

Men när snön kom
Och granarna blev vackert snötyngda
När jag städade badrumsskåpet
Och såg dina after shave

Dina kläder prydliga och släta
På rätt sorts galge
Och när jag ser muggen i skåpet
Du alltid drack ditt svartvinbärste i

Då brister det
Och jag fulgråter i duschen




Fri vers av Hedvig Berg
Läst 249 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-11-25 16:47



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Mycket bra och det finns en närvaro i din text som berör.
2019-03-15

  Stisse
Dikten är så gripande. De vardagliga bilderna och detaljerna gör att den blir så kraftfull.
2018-03-10

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text om sorg och saknad!
2017-11-25

  Öknens Ros VIP
berörande, känslosamt, fint om saknad.
2017-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Hedvig Berg
Hedvig Berg