Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt mig få gråta mina egna tårar

Jag ser
inte
hur du ser ut

Jag ser
inte
annat än din känsla

känslan
du tror
ingen ser

men jag ser
allt
precis allt
i varje axel
i varje blick
ögats hastiga sänkning
munnens avslutande lilla krökning

kanske
är det
det strama
runt
ögats svarta öppning

Jag känner också
hur spetsen
på varje ord
som träffar
sjunker in
rakt genom
allt som är mjukt

Jag vet
redan
hur
ordet har träffat

innan du själv
känner
smärtan

smärtan
vars osynliga blod
stiger
i ögonvrån

du ser
att
jag
redan vet

lämnar dig
blödande
ty
jag har redan sett
nästa
och
bortom

ännu
en
lidande

överallt


Jag
söker mig undan

annars dör

jag

i min egen
värld
som skriker
sig rakt in i
min egen
överbelastade
känsla

av kaos
av inre smärta
som jag
ständigt
läser
på varje
själ

Är det konstigt
att jag flyr

till en stilla
solnedgång

där bara
min
egen sorg
känns
som stilla ro

jag välkomnar
tåren
sorgen
ty den är
allena

tröstar
ger mig
lugnet
åter

Jag flyr allt
och alla

För att inte dö i mitt innersta.....







Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 555 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-30 01:15



Bookmark and Share


  Hopplös själ
Oj!
Tackar för din uppskattning!!
Värmer ens inre att någon gillar det man gör!

Tackar också för din vakna blick och redigerar texten!
Jag missade helt detta när jag läste igenom ;)

Återigen tack!

2017-11-30

  Goraxy 89 Orion VIP
JÄVLAR så bra skrivet !
"i min egen/ värld/ som skriker/ sig rakt in i/ min egna/ överbelastade/ känsla"

[Obs - antingen "mina egna överbelastade känslor" eller "min egen överbelastade" etc !]

Känner igen så mycket här som en som mött så mycket känslokyla och dömande blickar och fått veta att jag är oduglig otacksam och värdelös - Mycket negativa känslor att jobba med där - Vilket återspeglades i min kommunikation med andra och min flyktreaktion när någon kom för nära - eller i någon gruppgemenskap där det uppstod ett vakuum omkring en med ryktesspridning och sneda blickar!
-
Så jag känner en djup empati och samtidigt besitter Du en litterär (verbal) begåvning man inte påträffar varje dag !!!

2017-11-30

  gräsanden
Så sant så sant
Känslor är lättare att se än utseende-biten:
Fy så fint
2017-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ