Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poem i snöfall

Likt när de äldre bröderna från den gamla tiden vandrade runt på gatorna med sina blanka läkarväskor i svart skinn klädda i tunna, luggslitna vinterrockar och spretande mustascher


hur många snöflingor

vita av sitt slag

föll inte ner på deras yviga pannor

när de i yrväder sökte sig fram till sin nästa

och såg blodet rinna ut i snön

röd snö


och fick höra orden surra i snöfallet när de skrapade sina torra tummar mot skäggstubben

orden orden

jag vet att ni inte är en god människa

inte ens när de drack sin absinth och såg La Fée verte dansa i deras skrockfulla medvetanden

de flög bara iväg mot fjärran med sina skabbfällda vingar

samtidigt låg stackars Alkim kvar i snön och frös

låg där med sitt lila krus till fluga snörad runt kragen

låg där och ropade "oh s?o?ce gdzie jeste? oh s?o?ce gdzie jeste?"




Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-12-02 12:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Titeln är ett mycket bra val som bäddar in hela texten i ett mjukt täcke, blodet, kylan inuti människan.
2017-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt