Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljuset

Ljuset rann sakta in över horisontens rand
sådan var morgonen
Rosa skyar långsamt tonande fram och bort
svepande ut i rymden
Ett stillsamt ljus lägrade sig
som en stor tyngd över
det sovande landet
Kölden vred med sina händer
de sista dropparna ljus
ur den tynande bäcken

En dov skymning efterträder nu
dagens matta sken
Älvens andedräkt sveper
nedströms
Överallt luften
skör som kristall
ovanför dem högt högt
stjärnorna,dessa vidunderliga stjärnor




Fri vers av Josef Klintenberg
Läst 399 gånger
Publicerad 2017-12-04 19:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Josef Klintenberg