Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En morgon

En ny morgon är här
Suddiga snösjok faller från
osynliga höjder
Allt är tyst tills en
fågelflock skvätter upp ur snåret
likt ett pilregn
Som om en vrede trängt upp
i deras sovrumsbuske

Snart vaknar staden och trafiken
Bilköerna ringlar som ett radband av
svordomar genom ett konstgjort dis
Barnen släpas genom slasket
till förskolan där de lämnas av föräldrar
leende i ansiktskorsett
någonstans bankar ett förfelat liv
på fantomsmärtan i oss




Fri vers av Josef Klintenberg
Läst 247 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-11 19:36



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Berörande naturlyrik.
Med vardagen inlindad
i efterbetänklighetens sken.
Topp!
;)






2020-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Josef Klintenberg