Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OM OM OM

Tänk om natten var en fråga/och dagen den var ett svar/
Om blatten/vore tårar/om snacket/ vore begravt/
Om blodet rann som vatten/0m modet/vore nått svagt/
Om jorden/va den platsen/om mordet/vore legalt/
Om floden/brann som papper/om norden/va radikalt/
Om fattiga/blev rika/om kattiga/blev till vrak/
Om felen/blev till rätta/om medlen/vore en kris/
Om delen av ett hjärta/om regeln/skulle va vis/
Om hedern/kunde klättra/om seden/vore ett pris/
Om spegeln/såg det bästa/0m freden/blev till ett krig/
Om kneget/bara gästa/som stegen/blev till en stig/
Om Mannen/blir så frestad/om gannen/blev ett motiv/
Om skammen/blir så testad/om handen/din tar ett liv/
Om famnen/blir den värsta/om grammen/blir till bevis/
Om landet/blev som detta/om stranden/bara blir is/
Om sanden/blev till hetta/ om anden/blir till ett lik/
Om ärlighet/blir lögner/ om färdigheter blir fel/
Om värdighet/ går sönder/ om sveket blir genomlevt/
Om saknad/blir till drömmar/om våld/blir normalitet/
Om hatad/skulle dömmas/om noll/blir något konkret/
Tänk om det va kärleken/kärleken blev till hat/
Tänk om det va närheten/närheten som togs tillbaks/
Tänk om bara det vackraste/vackraste lever kvar/
Tänk om bara dom tappraste/tappraste lever kvar/
Tänk om blodet/spilldes/om trogen/blev illojal/
Tänk om jordens/vilde/ den fria blev till en slav/
Tänk om skogen/brinner/och bara askan/ blir kvar/
Tänk om dom springer/ bara fastnar/ i alla krav/
Tänk om allt försvinner/till och med du och jag/
Orden bara påminner/för bror det blir så en dag/




Fri vers (Fri form) av Vincento
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-16 11:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vincento
Vincento