Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite styrka till nån som förtjänar det.

Tider/ är svåra/ ibland folk lider/ i hårda/ förband/
Men jag vet att trots att det svider/får vi försöka vårda/ varann/
Det är tungt att se sitt barn sårad/av striden/från en gammal/man/
Förtvivel/som lätt kan plåga/denna är skriven/till att samlas/bland/
Dom sjuka dom svaga dom liven/som gått i land/hand i hand/
Drivet/och motivet/i sitt barnbarns famn/det är inte lätt att va en gammal man/
En man för en man/öga/och tand/dom döda/och likadant/
Ensam/litegrann/men med bördan/att inte bli berörda/finns/ inte, inte en chans/
Klart att att han minns/morfars lille/prins/en kille/som ville/göra/morfars sköra/liv till en vinst/
Sonen dottern brodern/eller syster/dyster/med slutet/i glimt/
Barnbarnen tjuter/morfar han ryser/blodet/det fryser/till ingenting/
Han lovar att kämpa/kämpa till tusen/och tusen/oavsett vind/
Släkten/ska älskas respekten/och synsätten/att hjälpas/
Åt/när det är svårt/
Det är därför gamla/och unga/ska sjunga/om allt som alltid varit vårt/
Morfar vi är här så snälla då kämpa på/

Till dig R och dina nära och kära




Fri vers (Fri form) av Vincento
Läst 275 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-22 17:13



Bookmark and Share


  Ric
Så vackert och finstämt min vän, jag kan bara buga och tacka för värmen och din omtanke. Ja hans morfar kämpar på och vi försöker tänka positivt här. God jul på dig och de dina Vincento!
2017-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Vincento
Vincento