Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ut till stugan

ut till stugan
till lugnet, tystnaden, mörkret
och kylan
ut till ensamheten

inte så många intryck
det blir mera rum för tankar
i tystnaden finns mera rum för att skriva musik
eller kanske dikter?

det har ju varit lite svårt för mig
att skriva musik över ett år nu
jag har liksom tappat flytet
och jag vet inte hur jag ska hitta det igen

det primitiva livet här på stugan -
bära ved, bära vatten, gå på utedass, elda utebastun...
det är spirituellt
för mig är det Zen,
det upphöjer själen och skänker mig en inre frid

Yin - Yang
mörker - ljus
tystnad - ljud ( musik?)
köld - värme
ensamhet - sällskap
lugn - aktivitet
meditation - tankeverksamhet...

ur tomheten, ur intet
föds kanske någonting
eller så är det bara
fint att uppehålla sig
i detta ingenting

jag är inte rädd för
tystnaden
ensamheten
mörkret
lugnet
icke-tänkandet

varje tomrum behöver inte fyllas




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 538 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-12-18 18:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP