Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjälpen som är långt bort

Ett land som sätter individen/först och stöttningen/den kommer före/.
Tjugohundrasjutton/men som medeltiden/den enda öppningen/är döden/.
Puckon som styr/och som inviger/och som blindskriver/en annan människas öde/.
Dom säger/att dom bryr/sig men hellre/flyr/när någon indriver/den hjälpen som personen/i fråga behöver/.
Det är sanningen/jag beskriver/förhandlingen/kostar runt/miljonen/men sker under bordet/som naturligt/ flöde/.
Hör bara på orden/hur dom beskriver/och förvrider/det är skamligt/och odugligt/för den berörde/kvinnan eller mannen/i situationen/.
Kolla på resurserna det är dammigt/i högen/där alla namnen/står/ troget/på alla som inte får/nått annat än skarpa patroner/.
Rehabilitera/och återanpassa/flera,/med deras ord/faktureras/och hela deras statskassa/övertrasseras/.
Men dom pratar/aldrig om det sanna/att massa/folk som bevakas/av polismannar/tar ut och betalas/av samma kassa/men då behöver inget förklaras/, vad är skillnaden/det är för mig bortkastat/.
Ett liv/på en plats/där skildraren/bär en kniv/och pistol med ett magasin/som är fullpackat/
Ett namn/ och en stil/där gram/och brottsinitiativ/är en vardaglig syn och rutin/som en arvsmassa/.
Man tar kontakten/man presenterar sig man visar upp sig och lägger fram/klart som fan man inte sover på natten/med förtvivlet/och hela livet/ som insats men ligger i nån annans hand/.
Dom säger sig missuppfatta/och nämner/exempel/på andra lyckade klienter/som bevis på att alla får en ärlig/ chans/,det är helt förjävligt/galant/.
Vad ska jag göra/vara en tillgång/jag vill va sån/eller en belastning/och förstöra/Sverige lär inte behöva/det en till gång/.
Jag tittar/ när jag ser på folk/och är säker när jag möter/ blickar/från en fitta/som besöker/mig och pratar stolt/, jag hatar/det och kräver en tolk/.
Om ett liv döms/att ta slut på grund/ av pengatillgänglighet/det låter som ödets stund/men är verklighet/kan kalla det modern mänsklighet/va, fan vad skevt/.




Fri vers (Fri form) av Vincento
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-19 20:12



Bookmark and Share


  Ric
riktigt grym text, läser den som rap och tänker att du kunde varit en svensk version av Immortal Technique. politiskt och slagkraftigt!
2017-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Vincento
Vincento