Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dans i snöfall

Jag betraktar mina fingrar när de trevar fram över pianots bländvita tangenter

trevar trevar

dansar

mjuka toner

dova mörka

det ligger röda rosenblad utströdda över den svarta, högblanka flygeln

ligger där döda

men ändå levande

jag vet inte vad det är jag spelar

men kanske min själ min sorg

samtidigt som snöflingorna singlar ner från de uppriva hålen i taket

faller ner på golvet

och färgar det vitt

en fjällripa dansar i snön

dansar dansar

jag reser på mig

snön knarrar under mina skor

pianot fortsätter spela av sig självt

jag stämmer in i fjällripans magiska dans

tre nakna kvinnor kommer in i rummet

går runt mig i cirklar

cirklar cirklar

färgen i taket flagnar av och singlar ner med snön

fotografierna faller ner från väggarna

en vit varg, lika vit som snön

svansar kring våra ben

snön färgar min svarta kavaj vit

och en kastvind slår upp fönstret så att de röda rosenbladen yr upp i luften och svävar ner i snön

samtidigt som vi dansar

dansar dansar dansar




Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 295 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-12-20 17:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag tycker om det upprivna taket och fotografierna som faller

i din dans
2018-01-11

  Goraxy 89 Orion VIP
RIKTIGT bra bilder och helheten fungerar likaså fint - Helt sjyst !
2017-12-21

    ej medlem längre
Häftig dikt! Du skriver som ingen annan!
2017-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt