Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det bortglömda i staden

En plats/i en stad/som ingen talar om då e inget sagt/som om den vore begravd/för den finns knappt/folk försörjer/sig med bax/och springer ifrån den polismakt/som förföljer/i hög takt/men, varför dessa skratt/.
Här folk dom nöjer/sig med sådant ni knappt/höjer/handen/för/här existerar/inte skammen/av att bo i en övertaxerad/lägenhet med andrahandskontrakt/och en irriterad/granne/vad är det för kraft/, jag låter det vara osagt/.
Till skillnad från att kunna parkera/på privat/ P plats/och känna söt smak/av det goda/ i din överklass/trakt/som frodas/glatt/fast, är trött/ på detta/skitsnack/som borde förändras/.
Man skulle kanske förmodat/se rött/bli äcklad/och stött/av att ingen förfogar/över det bortgjorda/som borde dött/men, otrogna/ till staten kanske inte skulle fötts/.
Fråga dig själv orsaken/till klyftan/som är/och den avsmaken/som yttrar/den saken/så väl/klart man ska nyttja/dom pengar men, ska man nyttja dom såhär/.
Ett slott/där familjen har sitt paradis/med ett överskott/här av pengar och lyx/blotta synen ör bevis/dock/ är det bara ett bara ett sjukt begär/va, jag tror det jag svär/.
Till skillnaden/från den misär/och den kris/som är brinnande/på en annan plats som en annan värld/svindlande eller/, jag lever där/.
Ett kontrakt som är bindande/ oskrivet/i detta/rätta/underklass livet/men varför vill vi stanna/ om det tär/va, jag vet inte annat/och är lycklig här/.
Men frågan/om pengar/och bostäder/som invånarna kräver/den lågan/som brinner/hos dom även/frågan, tror ni problemen bara försvinner/va, det vore väl angeläget/.
Men, ni blundar åt det som är mörkt och beklagligt/min vän, är inte det skadligt/som ett brott drastiskt/försök istället förstå oss för jag tror det skulle göra gott faktiskt/ja, det skulle iallafall göra nått/.
Bless




Fri vers (Spoken word/Slam) av Vincento
Läst 267 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-12-20 17:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vincento
Vincento