Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mossande is

Skrynkliga snören av hampa binder gröna ytterfält till kärnor
Små trådar lossnar sällan men kan slitas av i oförsiktiga händer
Varsamhet blir yttersta bandets längtan
vilket i sig förtrollats i oroväckande knutar
Se dess förmågor o släpp dessa fria
Flyg och hoppa från sten till sten i iskallt vatten
Snart fryser skogar och kusliga dammar
utan att vi kan påverka snarornas kraft
så låt det ske före dess sista slätstrukenhet skrynklats




Fri vers (Fri form) av Gena
Läst 299 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-12-21 13:03



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Oaktad skribentens intentioner. är slutet en vacker motsättning, som får läsaren att fundera ett varv till över texten.
Metaforerna som Du samlar tarvar snart en bok, för att reda ut eller bli mer konfunderad kring. När det växer mossa på isen, är det tid som förflutit? Återigen när frågorna hopar sig, i mitt huvud, är det en bra text.

2017-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Gena
Gena