Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slakta

Makt! Makt! Makt!
det handlar om makt.
Slakta.
Det lilla lammet sakta.
Känn kyla inombords
och låt blodet värma dig varm.
du slaktar lammet.
[Jag slaktar min arm.]
Missbruk.
Du är sjuk.
Och då menar jag RIKTIGT sjuk!
känn hjärtat slå under dina fingrar,
och klappa lammet mjukt.
Du är sjuk,
sjuk, sjuk [Sjukt slut].
Du hör dem gå.
-Vänta! det är knappt ett sår!
lammet ber sin fader vår.
för att du slaktar,
sakta,
du föraktar,
och skrattar.
Lammtes bruna ögon förlorar sin glöd,
Lammets vita päls färgas röd.
död, stilla och död.




Fri vers av mika
Läst 345 gånger
Publicerad 2006-06-01 18:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mika
mika