Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självdiagnosering





-



Min schizofrena granne tvärsemot mitt fönster har börjat tända och släcka sina lampor om och om igen. Klockan 21:00 börjar det i köket, det slutar i vardagsrummet. Jag finner det lugnande att ha i ögonvrån. Det är en rutin som återkommer oavsett vad som sker omkring.


Det tänds alltid. Det släcks alltid.

Det tänds igen.

Jag borde skicka honom en blomma.

-



Diagnos: Blödande hjärta, sårad, kränkt. (Kod: 5896)

Symptom: Självsvält, nedsatt koncentrationsförmåga, störd sömnrutin, bristande initiativförmåga, nedstämdhet.

Rekommendationer: Rekreation, självförtroende i flytande form, luft, andning, gå på zoo, gå på museum, gå i skogen, gå hem till en vän, förbliv i rörelse, släng alla vassa föremål i hemmet, släng all överbliven medicin.

Ytterligare rekommendationer: Anställ fler ordningsvakter till hjärtat, förbättra även deras arbetsvillkor. Korsa aldrig personliga gränser. Bär upp masken med rak rygg och axlarna bakåt.



Släpp aldrig in någon igen. (Notis: Jo, gör det, kanske, fast om si sådär tio år)



-



När en skall tvätta strumpor bör strumpan vändas ut och in innan den placeras i tvättmaskinen. På så sätt försvinner alla läskiga bakterier ordentligt.



Sängen nedspyad efter vinterkräksjuka. När min bror ömt bäddar rent med nya lakan rinner tårarna tyst. Ljuset. Det tänds alltid. Det släcks alltid.



Det bara är så.

-

https://www.youtube.com/watch?v=koAtzvSBvfE




Fri vers (Fri form) av sandel
Läst 346 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-12-25 23:37



Bookmark and Share


  Spik

”Jag borde skicka honom en blomma”

Roligt mitt i allt jobbigt :)
2018-01-09

  Solstrale VIP
Kan man skriva så bra om något så sjuk? Du är jätte bra på det här!
2018-01-04

  Fulbergarn
bra låt
2017-12-26
  > Nästa text
< Föregående

sandel
sandel