Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SVARTFLÄCKSJUKA

 

Grådaskig dimma

hänger över träden

 

likt urtvättade

fransiga gardiner

 

sjöns tunna isskorpa

lider av svartfläckssjuka

 

gråheten kryper närmare

äter lugn långsamt

 

smittar sinne med svärta

glädjedödar den jag är

 

jag vill inte vara

i gråsvart tristess

 

jag vill hålla sol i hand

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-01-05 17:04



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
..."är det då konstigt att man längtar bort nån gång"...håller med dig, men idag har vi haft ganska fint, om än kallt, väder...
2018-01-07

  Anya VIP
Bra väderleksrapport i strålande poesi. Jaa det är vackrare med snö... men mycket jobb.

Håller med, vill också hålla solen i handen. Ser ut att bli lite bättre väder till veckan. Kanske får man se solen då.

Svartfläckssjuka....vilket talande ord.
2018-01-06

    ej medlem längre
Ljus har du för handen, du skriver det med en gyllene penna. Så fint naturen smälter samman till en inre bild.
2018-01-06

  M.Eta
Gråskala kan vara fint men tråkigt i vädersammanhang! Fin beskrivande text!
2018-01-06

  Petter Wingren
Ja det är inte lätt att släppa väder. Visst påverkas man särskilt när det bara är skitväder. Din dikt fixerar faktum: väderkulisserna är en omistlig del av teatern.
2018-01-06

    ej medlem längre
Härligt att läsa, så igenkännande..
2018-01-05

    ej medlem längre
Vi behöver sol, ljus och värme för att orka blomma!
2018-01-05

    Sefarge VIP
Igenkännande
Gråtristess.
Men med inre värme
"gungande"skrivet!


2018-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP