Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I en ordlös öken kan inget blomma


jag är full av mig och mitt

du är ännu fullare av dig och ditt

ändå borde vi kunna mötas

på halva vägen

dela varandras bördor

inte att den ena bombarderar

med sig och sitt

utan att lyssna och ta del

av mig och mitt

det är så vänskap dräneras

när min tyngd  blir tyngre

och jag ska bära också din

då räcker jag inte till

jag drunknar liksom inifrån

och vi kan inte mötas på lika villkor

så jag vänder mig sakta bort

svarar inte på din svada mer

vänskap är en planta

som inte kan växa i en öken

torkan breder ut sig mellan oss

och tystnaden tar sin naturliga plats

jag välkomnar den











Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-01-02 16:20



Bookmark and Share


  Anna*
Stor vishet i denna vackersorgliga dikt om hur insikter kan rädda och bereda plats för något bättre och mer värdefullt. Gillas och applåderas!
2018-01-05

  Bibbi VIP
Klokord.
2018-01-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat om en relation som inte är som den borde vara!
2018-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP