Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyheter sjunde januari

Ett barn kostar en miljon, en och en halv med veckopeng, eget rum och byte till större bil.

Tolv civila dödades i rysk-syriskt flyganfall, två av dem barn.

Det är valår, vilka allianser politikerna kommer bilda är oklart. Blir det enpartiregering eller koalition?

Hälften av svenskarna tror att medlemskap i NATO leder till större säkerhet.

Utrikesministerns uttalande om NATO:s negativa uttalande i hänsyn till Sveriges positiva inställning till det kärnvapenfria avtalet tolkas.

Tjugofem människor har drunknat på Medelhavet. Fel: tjugofem flyktingar har drunknat på Medelhavet. Människor drunknar inte längre på Medelhavet.

Vi är okej på att sopsortera i Sverige men inte tillräckligt bra.

Två diktsamlingar hyllas och jag skriver upp namnen på ett kvitto från Ica. En av poeterna, Zuzanna Ginczanka var judinna och tjugosju år när hon mördades år 1944. Jag är tjugosju år när jag lever år 2018. Ginczaka skrev att uppsprättat kuddvar ska fastna vid plundrarnas armar som änglavingar. Det är hemskt och inte vackert.

Det spekuleras över vilka kändisar som kan tänkas ställa upp som presidentkandidat i USA till valet 2020.

Det spekuleras huruvida boken om Trump kommer fälla honom.

Ingen fäller flyktingar, de drunknar men bomber fälls över Syrien och politiska kommentatorer sågar ministrarnas uttalanden och gör egna påståenden, som att NATO skyddar länders suveränitet, till skillnad mot Ryssland. Jag läser tidningen i de binära uttalandenas ingenmansland. I mitt land tillverkas vapnen som fälls någon annan stans. I min stad brinner bilar men inga explosioner hörs.

Det är en lugn söndagsmorgon, vattenpölarna har frusit och helgens bränder släckts.




Fri vers (Fri form) av erikoa
Läst 146 gånger
Publicerad 2018-01-07 22:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

erikoa