Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längesen nu

Längesen nu. Varit upptagen med ingenting.
Det blir så ibland.
Går på i samma banor och stannar vid samma stationer,
som alltid.
En av stationerna är du,
som vanligt.
Mer förvirrad nu dock, jag alltså,
du är lika säker som alltid.

Hörde om henne förresten, vet inte om det är någonting
och vill inte fråga
men
hon gillar dig, om du inte redan visste det.
Har ni gjort någonting?
Eller vill kanske inte veta, får kanske inte - efter allt jag gjort.

Vet ju att du hatar mig.
Jag hatar dig också, men bara lite,
verkligen pyttelite.

Jag saknar dig, vet att det inte spelar någon roll längre.
Vill vara med dig men vill vara fri och du vill inte förstå det.
Vi kanske inte är menade för varandra?
Var ju inte meningen att du skulle bli kär i mig och jag inte i dig.

Förlåt förresten, för allt.
Alla falska förhoppningar,
sömnlösa nätter
och biokvällen.

Och fan jag är svartsjuk, sån är ju inte jag.
Behöver ju dig.
Just nu i alla fall och det är väl det som spelar roll?
Men jag tvivlar ändå, fortfarande.
Även fast det är längesen nu.




Fri vers av S H
Läst 191 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-22 15:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

S H