Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångest IV

vissa dagar är du inte med mig
jag kan till och med glömma bort hur du känns

men oftast är du min följeslagare
en mörk skugga som ska jagas bort

med alkohol, tabletter
eller hellre skapande verksamhet eller motion

och jag tänker ofta på hur det skulle vara
att få vakna och stiga upp en morgon och må bra

istället för att vakna med dig omkring mig
som en uteliggares genomsura, illaluktande och ruttna gamla jacka

och få ägna en stor del av dagen åt att försöka få bort dig
och tvätta bort känslan, stanken av dig

och så nästa morgon
är du oftast tillbaka igen




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-11 15:01



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Lagerkvist påstod att ångest är vår arvedel.
Inte min i alla fall.
2018-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP