Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlåt!

 

 

jag rörde vid ditt hjärta

det var aldrig meningen

att såra dina känslor

att på något sätt skada

 

vi går vidare i livet

det enda vi kan göra

en erfarenhet rikare

med ett ärr i hjärtat

 

tiden läker inte alla sår

men mildras av tidens gång

ett minne av dig jag har

du var en härlig karl

 

 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-01-11 15:58



Bookmark and Share


  Per Drysén
Starka minnen som bärs länge
2018-01-11

  Larz Gustafsson VIP
FÖRLÅT

Vi gingo båda i fällan
och tappade sans och takt.
Nu står där ett ord oss emellan,
ett ord som aldrig blev sagt.

Det vackraste ord vi äga
skiljer oss ännu åt.
Vem av oss två skall
säga först ett blygt: Förlåt?

Jag gömmer en isnål i blicken.
Du äger en sylvass häl.
O, om det bara gick en
majdag fram i vår själ.

Vi stäva mot samma stränder
och sitta i samma båt.
Här har du mina händer!
Reskamrat, förlåt!

Nils Bolander
2018-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP