Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Det var en mörk och stormig natt" är ju en klassiker. Orden man inte får inleda en text med. Det är det ultimata exemplet på dåligt skrivande. Därför tycker jag det är kul att leka med frasen och faktiskt använda den och se var man hamnar.


Det var en mörk och stormig natt

det var en mörk och stormig natt
jag satt i soffhörnan på stugan och tryckte med min katt

det var ännu ett par dagar jullov kvar
jag hoppades att vägen skulle hållas farbar

så att jag skulle slippa beställa ännu en plogning
fast jag visste att snön yrde omkring

och bildade rejäla drivor i backen
så att det kunde bli svårt att ta sig upp med min bil som har många år på nacken

annars är det ju oerhört skönt att vara insnöad på stugan
och inte ens ha nån riktig plan

för när och hur man ska ta sig därifrån
att bara ligga och lyssna till snöstormens dån

och så länge maten – framförallt kattmaten – räcker
så får det snöa – ge oss bara mer, ge oss mer!




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-12 11:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP