Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är starkare än någonsin har byggt upp en mur. Jag blockar attacker, förhindrar en och annan sur. Om än jag är ensam, är jag i sinnesro på livsfärden. Min finska sisu inom mig mot världen.


Jag lyser som en stjärna om natten

Ett nytt år stundar, 
med nya månvarv av tid 
Dagar 
och kvällar, 
och nätter 
sekunder och minuter, 
då jag bara blundar, 
suddar bort 
allt ensamt lid

För varje år som kommer, 
med oformade dar 
och ny framtid, 
växer jaget inom mig, 
blir starkare 
och släpper taget 
om dåtid 
om antagonister 
om oförrätter 
och utvecklingen 
tar vid

Jag närmar mig 
mer och mer 
en triumf 
där själen lyser 
där hjärtat är glatt 
när mitt inre växer 
och mitt leende 
småler åt ert 
beteende 
Jag niger för er 
med min hatt

Tack, 
tackar så mycket 
för hjälpen på traven 
nej, ni fick mig inte 
till graven, 
med skrivandet 
som min terapi 
med blottande rader, 
jag når en eufori 
personligt utvecklande 
av era försök till 
smutskastningscharader

Min blomma är rosig 
och praktfull med liv 
med färgglada blad 
Ni har givit den näring, 
med syre och vatten, 
lyser som en stjärna 
om natten 
bland er alla 
i denna småstad

Jag är starkare än någonsin 
har byggt upp en mur 
blockar attacker, 
förhindrar en och annan sur 
Står emot med min 
inre styrka 
min kvinnlighet 
min sinnlighet 
min själskraft 
om än jag är ensam, 
är jag i sinnesro 
på livsfärden 
jag ensam mot världen

Jag klarar det 
är beslutsam 
och bestämd 
fäller inga tårar 
för ni gav mig vinsten 
med livet att växa 
känner mig bejakad 
fullständig och laddad 
för dåtids vemodigheter 
har numera omvandlats 
till motsatsen av förlust 
2018 blir mitt år, 
lägger allt bakom mig, 
säger schas och försvinn

Bild: Min fotokonst https://www.instagram.com/kristina0179/

 




Bunden vers (Rim) av Valkyria-Fatale
Läst 772 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-14 01:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale