Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödligt sjuk

Din mamma säger att du är sjuk.
Hon stoppar dig i dörren
när du vill till skolan.
Idag.
Alla dagar.
Din mamma säger att du är dödligt sjuk.
Hon stoppar i dig medicin
och låser alla dörrar.
Idag.
Alla dessa dagar.
Vad ska din mamma annars göra.
Med många långa dagar.





Fri vers av Lehva VIP
Läst 577 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2018-01-21 20:27



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
kattenkins analys av din text får bli min. bra text!
2018-03-26

  KattenKin VIP
Otroligt stark text som får extra skjuts av de korta meningarna. Att inte kunna stå på sina ben utan sina barn, är ett gissel för alla inblandade, och här draget till sin spets, helt enkelt skräckinjagande! Tänker på en film där mamman tillslut valde att gasa ihjäl sig och barnet för att hon inte klarade av separationen med barnets skolgång. Barnet överlevde. Fakta eller fiction; detta sker bland oss.
2018-02-20

    ruddy good
Snyggt och minst sagt illa berörande. Uppskattas!
2018-02-18

  Monika A Mirsch VIP
De järnhårda banden - i fantastisk poesi!
2018-02-17

  ResenärGenomLivet VIP
Starkt berörande...det känns att det finns mycket mer bakom orden...
2018-02-04

  Anya VIP
Münchhausen by Proxy heter det. Googlade.
2018-01-27

  Anya VIP
Oj vilken obehaglig text. tänker på Münchhausens syndrom...mot barnet. Tror det heter så när en förälder medvetet gör sitt barn sjuk fast barnet är friskt.
bra skrivet med korta meningar. Effektfullt.
2018-01-27

  Annika Persson
Historien om mamma
>>Men snälla mor, det är du som är sjuk, inte så farligt, men vad gjorde du
på moppen? Skulle du gifta dig, och så trillade du av.>>
>>Jag gifte mig i alla fall och fick tre ungar, och du?>>
>>Trillade av moppen...ogift.>>
2018-01-24

  Poesia VIP
Bakom din text ligger så mycket mer - väl skrivet och beskrivet om ett förfärligt skräckinjagande tillstånd!
2018-01-24

  Marita Ohlquist VIP
Ryser när jag läser din text!
Är det möjligtvis ett sjukligt, desperat agerande för att mamma inte vill vara ensam?

2018-01-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Obarmhärtig text som talar klarspråk, ingen vill höra.
2018-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Lehva
Lehva VIP