Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto Eget


Söndag

ovan jord
kastar solen gnister
i trädens snöklädda grenar

hissar och rulltrappor
stillastående
ner till underjorden

i livets nu bär benen
för trappgång
muskelkraften återtagen
jag behöver inte vända om

nyorientering pågår
vi vet så lite
livet finns kvar

stadens snökantade
trottoarer
smutsbruna

en container
fylld med krossad betong

från den gula kyrkan
på höjden
ringer kyrkklockan
välkommen

jag omsluts av
kärlekens ord
kom som du är

tänder ljus för dig
som inte är här

spenatsoppan lagom varm
bordsgrannen berättar om en resa
hon reser helst själv

sitter på kanten
av en sjukhussäng

jag håller din hand
du håller min hand

i väntan på det blå tåget
färgar frosten
trädets grenar vita

© Eva Hedlund fd. Langrath 2018




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 458 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-01-21 20:46



Bookmark and Share


  ULJO
Vackert skrivet med melankolisk touch
2018-01-23

  Anya VIP
Åker hiss mellan liv och död i din mycket vackra text. Fint om att finnas till för någon annan, tänker jag när jag läser.
2018-01-22

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2018-01-22

  walborg
Innerlig kärleksfull närvaro
2018-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP