Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt nummer tio från GråGrön 1974


UNIVERSUM FLYTER I TIDEN

ett timglas i universum
varje stund ett sandkorn
som droppar som regn
en bägare med vatten
ett vattenlås i tiden

flytande föremål inga korn
sanningen flyter i universum
varje nu en droppe i tidshavet

snart är timglaset fullt
dags att vända glaset
ny tid men stunderna blandade

runt i vida cirklar
runt om ett tidssnår

sönderkrökt rymd i svarta hål
stoftmoln framför stjärnhoparna
mitt timglas behöver vändas

vatten sipprar genom väggarna
på det sjunkna skeppet
röta och döda maskar i skorporna
ett skepp fast i bottnens sand

sjungande maneter i tidens hav
självlysande fiskar och klockröster
bläckfiskar i timglaset
rostiga gångjärn i järnkistor
simmande hajar och delfiner som vaktar
Atlantis sjunkna skatter
låsta med tidlås att öppnas
en gång i evighetens spiralkretslopp




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-22 07:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP