Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rimmad dikt


HÄXERI

Häxan hon skall brännas.
Missdådaren skall kvickt i jord.
Så löper som en farsot
ett budskap runt vår jord.

Från massan höres pöbelns rop:
"Nu kräva vi vår rätt!
Må hämndens grymma fågel bli
utav kadaver mätt."

Nu smusslas det med lag och rätt,
med dom och rättegång.
Tystnat har för längesen
Tomas frihetssång.

Det är en skam för varje land,
som fläckar sitt baner.
Som inte rättvisa och lag
sin medborgare ger.

Ingvar Björkdahl




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 209 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-23 13:54



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Nu för tiden är det nog annorlunda, men sorgligt att det ska behövas...
2018-01-25

  Larz Gustafsson VIP
Häxbålens tid är förbi.

2018-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl