Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Markus Torgeby

du bodde flera år, året om
i en tältkåta i skogen

och levde på havregryn
och tränade löpning

”käka havregryn och springa”
som du själv uttrycker det

nu springer ju jag inte
och inte äter jag speciellt mycket havregryn heller

och jag skulle inte kunna leva så extremt som du gjorde
men jag kan relatera till detta

jag är helt säker på
att du mådde mycket bättre och var lyckligare

än de flesta av oss andra
i våra bekväma, men inrutade liv

fulla av tider som ska passas och långa arbetsdagar
och räkningar som ska betalas och skulder

”arbete ger frihet” heter det
– så fan heller

det vi har är
allt annat än frihet

vi skapar själva en tillvaro åt oss
ett liv som är ett fängelse

och hur mycket har vi egentligen tid och råd
att göra vad vi vill göra?

jag försöker själv leva enkelt
inte jobba för mycket

och jag gillar att bo på stugan
alla årstider, alltid när jag kan

lite ”Torgeby light” åtminstone
jag har ju elektricitet, värme och vatten

jag tar det bästa från båda världarna
om vi säger så

enkelhet och bekvämlighet
man kan äta kakan och ha den kvar




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-30 12:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP