Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stupet

 

 

Du tryckte på mina knappar

du förde mig till stupet
du fick  mig att hoppa
du såg mig falla
du såg min förvånade min

men din mun var stel
och dina ögon kalla

jag ropade varför
men då kastade du stenar
efter mig

när jag landade bröts jag
i tusen bitar men
allt jag såg var blommorna
och gräset och barnen när
dom lekte i sandhögen i skuggan
av dom yviga lönnarna

och dina ögon
som log mot mig

då när kärlek var nåt vackert
som vi gav till varandra


och medan blodet färgade
marken röd där jag låg

blev jag lugn och stenarna
kändes inte längre




och jag såg att solen sken



när du gick din väg


 

P.G 20180202




Fri vers (Fri form) av Peter G VIP
Läst 583 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-02-02 14:29



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
vilken smärta
din text förmedlar i varje rad
deltar



2019-02-03

    carinamnm
En sån annorlunda beskrivning av en människas manipulativa beteende och vad det kan göra med den som blir utsatt. Denna känsla av att vara krossad, tillintetgjord och aldrig nå fram, aldrig få upprättelse...men solen lyser på ond som god och den som ser ljuset och som känner värmen har ändå landat på stadig mark. Den lever, den som ännu kan älska!
2018-03-03

  genni
Wow, jag kan inte ens skriva en kommentar! Blir så tagen av dessa rader! Jag tror jag förstår precis var du befinner dig just när du skriver dess ord! Peter, det bästa jag läst på länge! Bokmärker!
2018-02-09

    snöö
Vilken dikt! Starka känslor, från största förtvivlan till att kunna se solen igen. En fröjd för läsare att följa orden, såå väl formulerat.
Roligt att se att du skriver igen, för det kan du verkligen! Bravo.
2018-02-03

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Jag fick groteska tankegångar av denna text om kärlek. Kanske var meningen?
2018-02-03

  walborg
Vilken fin beskrivning av ett uppvaknande
2018-02-02

  Solstrale VIP
Mer än beröm som jag kan formulera. Blir stum av häpnad, förundran, vemod och förfäran... Mycket bra!
2018-02-02

  Chawa VIP
Brutalt gripande... Kaos och förtvivlan, och så övergången till friden i det blodröda...
2018-02-02

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text om en kärleksfull relation som som förändrats.
Avslutet förmedlar stor befrielse.
2018-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP