Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hamburgerrestaurang i miniatyr

Konstnären har tillverkat en hamburgerrestaurang i miniatyr.
Restaurangen har stängt och två möss iklädda arbetsuniform står med trasa, mopp och skurhink
Kallt vitt kakel och sterila bord med plaststolar under lampornas kalla sken.
Uniformerna stela och raka som ett yttersta bevis på utbytbarheten.
De som finns under är inte viktiga.
Kanske finns de inte ens.
Kanske är de utan papper.
Kanske är restaurangen ett fängelse.
En öppen anstalt?
Trötta ögon som blickar tomt framför sig i restaurangen som enkelt skulle kunnat spolas av med en högtrycksslang.
Sterilt, anonymt opersonligt.
En restaurang där människor inte ska vilja stanna kvar längre än nödvändigt.
Slakthuskakel
Bårhuskakel
Inga sprickor där något kan gro.




Fri vers (Fri form) av Ett känsligt hjärta
Läst 289 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-02-05 08:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
men dikten i sig håller. det är bara bilden du illustrerar med som jag inte gillar...
2018-02-05

    ej medlem längre
tycker inte om konst av den sorten. men det kanske är mer en smaksak än en bestämd lag jag således förordar.
2018-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Ett känsligt hjärta
Ett känsligt hjärta