Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I såpbubblan

I såpbubblan jag halkar omkring i är det
annorlunda,
konstigt
och skimrande
Jag svävar omkring
här i min bubbla
med minnesbilderna flimrande
Och inuti min kropp,
har det helt möblerats om
Och mina gamla drömmar,
med dem kan det vara vilket som
Jag förundras över allt jag inte sett förut
Jag undrar över vem jag är
Tänker på mina tidigare beslut
Vad utgör egentligen en mänsklig organism
Vilka komponenter gör att hon håller ihop?
Kan inte fångas i en aforism
Vad gör att hon fastnar i en loop?
Livet hänger på en tråd så skör
Livet hänger på ett skelett av luft
Det enda vi vet är att vi dör
och har ett märkligt förnuft
Livet består av korta ögonblick
Och det tar och det ger
Varar i evigheter och passerar på ett kick
Jag spelar teater ännu lite mer
Andas lite till
Kanske till och med ler
Och om jag så vill
Halkar jag runt lite till




Fri vers (Fri form) av Ett känsligt hjärta
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-19 14:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ett känsligt hjärta
Ett känsligt hjärta