Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Andas in tystnad och ljud utan krav


Då vänder jag mig till naturen

När hjärtats längtan spänner i bröstet
och världen känns för trång
Det är då jag vänder mig till naturen
som sjunger en alldeles egen sång

Den visar på vägar som alla kan ta
Om mörkret kommer så är det där jag vill va
Andas in tystnad och ljud utan krav
Det är sånt jag vill ha innan jag läggs i min grav

Jag är trött efter långa dar
Kraften jag en gång hade är inte kvar
Kanske kommer den tillbaks en dag,
men att bromsa in är inte att vara svag

Jag rusar inte längre men ser så ofantligt mycket mer
Jag såg aldrig förr hur livet skiftar i ett och hur färgerna bara blir fler
Det är det som är rikedomen med att ha fått leva och se,
allt det där som bara levda dagar kan ge




Bunden vers av Ett känsligt hjärta
Läst 124 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-04 15:44



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Vackra ord om naturens under som ger själen ro…
2021-08-04

  Larz Gustafsson VIP
Naturen är inget kontaktbart väsende.
Man kan vända sig till Skaparen, Jesus. Han är Gud och Han lever.
2021-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Ett känsligt hjärta
Ett känsligt hjärta