Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OM JAG DÖR

Om jag dör
om jag dör
undrar jag varför
hade jag ej mer roligt
... gjorde något otroligt.

Om jag dör
om jag dör
liknöjd å gravad
utan en enda bravad
å ingen kärlek
haft vägarna förbi
skulle jag bli arg
som ett bi.

Om jag dör
om jag dör
undrar om anden flyr
upp i det obskyra
där ingen längre jobbar
mellan åtta till fyra.

Om jag dör
om jag dör
får man med sig
sina drömmar å fantasi
ta med sig
av sin älskling...ett fotografi.

Ja, om jag dör
om jag dör
får jag veta hur det blir.



Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-02-07 18:15



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Undrar om det skulle påverka oss, om frågan var om istället för när?
Och hur det skulle påverka oss om vi visste mer om hur?
Undrar om kärlek hade uppfyllt oss om det onda inte fanns?

Jag tror vi ångrar det vi INTE gjorde hellre än det vi gjort när det är dags. Alltså inom det rimliga.
Och kärleken som ju är så viktig, så central för livet, så mångas längtan och drivkraft, och trots att vi är så många på jorden, så missar så många mötet med den. Det är orättvist och grymt.

Döden har iallafall ett dödsskönt förhållande till tiden, men det beror ju på hur man ser på saken...

Ja jag tror mer på lätt bagage, luftigt som anden, så fantasin får vi förhoppningsvis med oss.

Tänkvärd text - tack!
2018-02-08

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Du fyrfördelas varav de respektive fyra delarna återanpassas till sina ursprungliga element :jord,eld,luft,vatten därur vi alla äro komna.
2018-02-07

  Kungskobran VIP
Kanske man det bara blir som i begravnings ritualen
Av jord är du kommen till jord skall du åter bliva
2018-02-07

  Solstrale VIP
Ja himlarna står det ofta i trossatser...
Mycket intressant poesi, man kan inte låta bli, att fundera över hur det blir...
2018-02-07

  gunnnar nylund VIP
Jo, men enligt många förekommande
trosläror...tycks det finnas många
himlar, paradis å helveten.
Tänk om man hamnar fel på sin resa???
2018-02-07

  Larz Gustafsson VIP
Anden går till himlen eller till helvetet.
2018-02-07
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP