Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den röda tråden

Tänk vad patetiskt det är
att jag alldeles nyss
tyckte mig se den röda tråden
genom livet.
Nån sort jävla mening.
Det var riktigt vackert,
och det kändes som om vi omgavs av vänliga vindar.
Men jag borde vetat att det bara var skiftet i den dramatiska kurvan.
Regissören ropade: Be a sadist!
Och så föll vårt liv som ett korthus.
Det finns nämligen en sak ett liv inte kan vara utan:
Liv!
Och därför är jag så in i helvetes förbannad,
och rödgråten, söndergråten, skrikgråten.
Och inte hjälper det.
Vår dom är obeveklig.
Obevekligare än Försäkringskassan.
För trettio dagar sedan var du frisk.
För trettio dagar sen var vi helt ok.
Vi hade framtid.
Vardagsbekymmer.
Vi hade liv.
Och det var det enda vi verkligen behövde.




Fri vers (Prosapoesi) av Ett känsligt hjärta
Läst 216 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-02-11 20:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Omskakande läsning! Tack!
2018-02-17

  the wildcat VIP
mycket känslor här
och förstår när jag läser varför

liv är allt
2018-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Ett känsligt hjärta
Ett känsligt hjärta