Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden infann sig vackrare än någonsin

Han la sig långsamt ner
kraften flöt sirligt ut ur hans lakansvita porer
Det blåa mötte det andra blåa
hans tankar om sista vilan följde med den vita andedräkten i klar kontrast mot det klarblåa ovan

Kände långsamt hur kölden kramade ut värmen
bit för bit allt djupare in mot hjärtats sinande slag
mitt i köldens grepp slog hans sinne om
värme var bland de sista saker hans sinne förnam
Ett sista inre skådespel dök upp och han bad de alla om förlåtelse
De som han verkligen älskade trots livets alla raviner

En sista kraftansträngning fick han till när han liggande böjde huvudet bakåt
tittade ut över de oändliga kristallvidderna smidda av kylans regim
Det glittrade vackert i de varma strålarna från vårens budbärare
men det var försent

En sista sorgsen tår rann långsamt ner från den frusna ögonvrån

Det sista han såg var när rimfrosten ritade den vackraste kristall över hans irisblåa frusna ögon


klädd i kyligaste glittrande kristallskrud
infann sig döden vackrare än någonsin






Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 135 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-18 11:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ